Iaz cu cascadă, situat în sectorul expozițional al S.C. BABYLON GARDEN S.R.L.

IAZ prevăzut cu cascadă, situat în sectorul expozitional al  S.C. BABYLON GARDEN S.R.L.

Impreună cu administratorul și totodată peisagistul societății S.C. BABYLON GARDEN S.R.L. pe numele său Sorin Ciorapciu, unde îmi exercitam funcția de inginer peisagist, am conceput în comun, demersurile pentru construirea în sectorul expozitional, respectiv al punctului de lucru aflat în localitatea Ciolpani Jud. Ilfov, a unui iaz prevăzut cu cascadă.

Etapele de lucru au durat 12 zile lucrătoare și impreună cu încă 2 calificați buni pe care îi aveam în subordine, am reușit să finalizăm una din cele mai deosebite și spectaculoase lucrări, dat fiind faptul că la acea vreme am avut puse la dispozitie,  roci dure din clasa porfirelor, aduse din zona Dobrogei, piese ce au nuantat atât prin culoarea lor roșiatică cât și prin textura și forma spectaculoasă oferită de acestea.

Amenajarea a fost executată în vara anului 2013 iar cascada are în functiune 2 căderi de apa separate și un iaz de colectare în 3 trepte, cu o adâncime maximă de 1,1m, care este populată predominant cu pești din specia crapilor roșii, trecută mai apoi în revistă și publicată ulterior în toamna aceluiași an.

https://adelaparvu.com/2013/10/02/un-frumos-iaz-cu-cascada-conceput-de-peisagistul-florin-diaconu/